Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού: Πρεμιέρα εκδηλώσεων για την εβδομάδα αφιέρωμα στη γυναίκα

Κοινωνία

Άνοιξε τη Δευτέρα 04 Μαρτίου η αυλαία των εκδηλώσεων, που με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (08 Μαρτίου) θα πραγματοποιούνται καθημερινά έως και την προσεχή Παρασκευή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού.

Η έναρξη έγινε με την  κα. Βίκυ Μήτρου, η οποία παρουσίασε τις διαφορές συμβατικών και φυσικών καλλυντικών, ενώ επισήμανε τι πρέπει να προσέχει μία γυναίκα ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας της.

Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, οι γυναίκες που παρακολούθησαν την εκδήλωση έθεσαν σειρά ερωτημάτων και ακολούθησε διάλογος, που επικεντρώθηκε σε θέματα γύρω από την γυναικεία ομορφιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σήμερα  στης 17:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Κατερίνης με θέμα: «Έμφυλες διακρίσεις και έμφυλη βία. Εργατικές διακρίσεις», από τους: Μοσχολούρη Χρυσούλα- Κοινωνική λειτουργό, Ευαγγελοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγο και την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Κωνσταντίνου Δέσποινα.

Αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 17:30  θα γίνει ¨Προληπτικός έλεγχος γυναικών¨ και συζήτηση με την γυναικολόγο κα. Χωρινού Μαρία, ενώ την Πέμπτη 7 Μαρτίου, διαδικτυακό αφιέρωμα σε γυναίκες που αψήφησαν τις δυσκολίες και ξεχώρισαν η κάθε μία στον τομέα της με τίτλο: ¨40+2 μοναδικές Ελληνίδες¨.

Τέλος, την Παρασκευή στις 9:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλιού Δημοτικού σχολείου Κορινού θα γίνει εκδήλωση με θέμα:

“Γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες εργασίας μέσα από τις ειδικότητες του τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.¨
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δράσεις περιποίησης από εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση (μακιγιάζ, χτένισμα κ.α.)

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις και να δηλώσουν  συμμετοχή στο τηλέφωνο 2351350919 ή στη βιβλιοθήκη τις ώρες λειτουργίας της.