Στην Αθήνα το Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς

Κοινωνία Πολιτισμός

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν, όπως κάθε χρόνο, μαθητές της Γ΄ τάξης και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου βρέθηκαν στο Γκάζι, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ., όπου φιλοξενείται η έκθεση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Εκεί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον αναγεννησιακό ουμανιστή επιστήμονα, μηχανικό, ζωγράφο, γλύπτη και εφευρέτη Ντα Βίντσι, με τα έργα και την πολυσχιδή προσωπικότητα της μεγαλύτερης ίσως ιδιοφυίας που γνώρισε ο κόσμος.

Το πρωί του Σαββάτου περιηγήθηκαν στο Μουσείο Ακροπόλεως, περπάτησαν στο Μοναστηράκι και στο κέντρο της πρωτεύουσας, και έπαιξαν στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων στο Μοναστηράκι. Το μεσημέρι ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας γέλασαν στη θεατρική παράσταση «Ψέμα στο ψέμα» με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Παύλο Χαϊκάλη στο Θέατρο Μουσούρη. Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ανέβηκαν στον βράχο της Ακρόπολης στον Παρθενώνα, καμάρωσαν τους Ευζώνους κατά την παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς στο Σύνταγμα, ξεναγήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, στο Κοινοβούλιο και στην έκθεση του Ρήγα Φεραίου, και, τέλος, επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τους μαθητές συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου Σοφία Ελευθεριάδου και οι εκπαιδευτικοί Ανθή Τσορτανίδου, Περσεφόνη Κακουλίδου και Βασιλική Σκάζα.